" Gebruik mijn gerief "
Een online (uit)leen platform voor doe het zelvers

Hoe werkt gebruikmijngerief.be?

Het uitleenplatform idee "gebruik mijn gerief" is enkel en alleen mogelijk met wederzijds respect voor zowel de uitlener als de lener.

Zo gaat het in zijn werk:

 • U bent uitlener:
 • U maakt gratis een account aan op gebruikmijngerief.be.

  U logt in als aanbieder/uitlener.

  U plaatst een advertentie van het werkferief-item dat u wenst uit te lenen, en geeft daar een waarborg prijs bij op. (De beste maatstaf voor de waarborg te bepalen is : "hoeveel zou u vragen moest u het item verkopen")

  U kan op elk moment uw uit te lenen items beheren (aanpassen of deleten)!

  Nu kan een zoekende jou via dit platform een bericht sturen met de vraag of hij/zij uw item mag lenen.

  Aan u de keuze uiteraard!

  Stel dat u akkoord gaat, maakt u gebruik van de 'onderlinge-(uit)leen overeenkomst' (te vinden bij Documenten)

  Om zeker te zijn dat er geen dispuut ontstaat neemt u best een foto van het item in de staat waarin het zich bevind bij het uitlenen, en vraagt u zeker een copie van het identiteitsbewijs van de lener.

  U ontvangt cash de vooraf bepaalde waarborg.

  U markeerd het item als "uitgeleend"

  Krijg je je materiaal binnen de afgesproken tijd en in goede staat terug, betaal je gewoon de waarborg terug (gebruik daarvooor het formulier bewijs terugbetaling waarborg), en markeer je het item in kwestie weer als "beschikbaar".

  Komt je werkgerief darentegen niet of beschadigd terug, dan bepaal je zelf of je de waarborg al dan niet volledig bijhoud.

  Komt u er niet uit met de lener, kan u zich wenden tot gebruikmijngerief.be om tussen te komen in de onderhandeling en /of verzekering (max 50 € / item)


 • U bent lener:
 • Neem eerst een kijkje bij het aanbod, om te zien of wat je nodig hebt ergens beschikbaar is.

  U maakt een account aan.

  U logt in als zoekende.

  Om je account te activeren dien je €10/jaar te betalen. Dit is deel voor de werkingskosten om het platform draaiende te houden, en deels als 'verzekering' in gevallen waar dat nosig is.

  U kan betalen met paypall of met overschrijving. Van het ogenblik dat wij een betaalbevestiging ontvangen wordt uw account geactiveerd en kan je een jaar lang reageren op advertenties van uitleners.

  Het is uiteindelijk aan de uitlener zelf om te bepalen of en onder welke voorwaarden u zijn/haar gerieg mag gebruiken.

  Bij het afhalen van het gerief dien je de waarborg cash te betalen en gebruik u de 'onderlinge-(uit)leen overeenkomst, (te vinden bij Documenten)

  Wanneer u binnen de afgesproken termijn het item in goede staat weer terugbrengt, krijgt u uw waarborg terugbetaald.

  Komt u er niet uit met de lener, kan u zich wenden tot gebruikmijngerief.be om tussen te komen in de onderhandeling en /of verzekering (max 50 € / item)